logo

colora work in progress


Een update van mijn schilderwerken. Het avontuur startte ongeveer half oktober met een kleuradvies aan huis. In mijn achterhoofd vond ik dit gigantisch overbodig. Als het op interieur aankomt, ben ik immers koppig, eigenwijs en vol van mezelf. Ik weet zelf wel mijn kleuren te kiezen!

Maar eigenlijk wist ik het niet helemaal. Ik wist wel welke richting het moest uitgaan en ik kon de overall feel beschrijven van hoe het er moest uitzien. Maar ik kon mijn vinger er niet op leggen. Sanne, de wonderbaarlijke adviseur die in mijn hoofd kon kijken, kon haar vinger er wel op leggen. Binnen enkele minuten haalde ze exact de kleuren boven die in mijn hoofd zaten.

En daar stopte het niet. ‘Heb je ooit nog geverfd?’, vroeg ze. Aarzelend en met veel schroom antwoordde ik schuchter, ‘Ja, maar dat is dik tegengevallen’. Ik ben namelijk de meest luie en nonchalante klusser ter wereld. Zonder veel voorbereiding (zelfs afplakken vind ik achterhaald, want ik ben heel zeker van mijn vaste hand) en nadenken begin ik te schilderen.

Sanne bombardeerde me vervolgens met tips and tricks en die gingen het ene oor in en het andere uit. Ik ben dus niet alleen een luie klusser, maar ook nog eens een heel sceptische. En ik vond het vooral een gedoe dat ik aan zoveel moest denken.

Anderhalve maand later was ik klaar om eraan te beginnen. Jawel anderhalve maand heeft het geduurd alvorens ik er durfde aan te beginnen. Ik was er zo van overtuigd dat het ook deze keer weer ging mislukken. Ofwel dekt de verf niet en geef ik het na 3000 lagen op. Of heb ik meer van de deuren mee geverfd omdat ik toch niet zo’n vaste hand heb. Ook de gaten in de muur zijn untouchable en laat ik voor wat ze zijn, met alle oneffenheden tot gevolg. En mijn grootste zorg, plekken en vlekken. Om een of andere reden kan ik niet egaal schilderen en zijn mijn brushstrokes meer dan duidelijk.

Bon! Daar stond ik dan in de winkel! 6 potten stonden op mij te wachten. De moed zakte me in de schoenen, maar dit stond blijkbaar af te lezen op mijn gezicht. ‘Geen nood mevrouw, we gaan er met grote letters opschrijven waarvoor elke pot dient. Ok, crisis afgewend! ‘Heb je onze filmpjes al eens bekeken’, vroeg de vriendelijke dame terwijl ze met alcoholstift de kleuren op mijn potten aan het schrijven was. Hier gaan we weer dacht ik, hun loze ‘tips and tricks’-verkooppraatjes. De filmpjes beschouwde ik vooral als tijdsverlies en overbodig! Ik wou gewoon zo snel mogelijk aan mijn klus beginnen.

Eenmaal thuis gekomen, werd ik toch nieuwsgierig en ben ik me gaan verdiepen in hun youtube kanaal. Eén voor één heb ik ze zorgvuldig bekeken. Hoe schilder ik binnenmuren en plafond? Hoe moet ik afplakken? Hoe schilder ik tegels? Ok Colora, ik ga de uitdaging aan, we zullen zien of jullie tips and tricks echt werken!

Ondertussen zijn we weer een maand verder en is de hal volledig afgewerkt. Met graagte zou ik jullie het resultaat laten zien. Maar ik wacht op helderder weer om de hal volledig tot zijn recht te laten komen. Toch al een kleine sneak peek van de kleuren!

Wordt vervolgd dus … . Maar ik kan nu al zeggen, hun advies werkt echt en bij deze de link naar hun doe-het-zelf youtube kanaal 

 before vind je hier

kleuren WE M127 forgotten green en WE M19 rose satin

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren