logo

hal makeover met colora


BEFORE

In mijn huis daar staat een hal! En daarmee is dan ook alles gezegd. Het is een hal zonder ziel. En bijgevolg zit er dan ook geen grijntje leven in, laat staan dat ze iets of wat stijl heeft. Toen ik mijn huis inrichtte, had ik niet echt een plan voor de hal en na 10 jaar ben ik ze dan ook kostbui. Meer zelfs, ik kon ze niet meer zien of ruiken en werd er doodongelukkig van. Ja dat effect kan een hal hebben op je gemoed.

Dus ik vatte het plan op om mijn hal te restylen. Ze bevindt zich zowat tussen de woonkamer en het bureau, maar de ruimtes zijn niet afgesloten en ze is dus zichtbaar vanuit beide kamers.

Aanvankelijk was het idee om er gewoon een nieuwe verflaag op te zette. Maar dat zou me op lange termijn even ongelukkig maken. Ik weet niet wat het is met ons DNA, maar op tijd en stond hebben we gewoon iets volledig nieuws nodig in ons leven! Zo’n project dat u volledig opslorpt en waar je u kan op smijten. En ik heb nu nood aan een totaal nieuwe hal.

Daarenboven was ik zo oliedom geweest om de zwarte veegjes boven mijn radiator te beginnen afwassen. Wist ik veel dat die zwarte veegjes zouden resulteren in gigantische zwarte vegen en een immens vuil vlak op mijn maagdelijk witte muur!

En wacht, daar stopt het niet! Ooit had ik het lumineuze idee om mijn WC zwart te verven. En daarbij had ik ook nog eens geen rekening gehouden met het feit dat mijn deuren oranje zijn. Mijn WC was dus een soort Halloween decor geworden, maar dan wel een permanent, 365 dagen van het jaar.

Bon, first things first, een moodboard. Eigenlijk haat ik het om een moodboard samen te stellen, want de ideeën zitten wel in mijn hoofd en zullen er ten gepaste tijde wel uitkomen. Maar deze keer wou ik het anders doen. Alles moest tot in de puntjes uitgewerkt worden en niks mocht aan het toeval overgelaten worden. Ik ben namelijk nogal een luie klusser. Dit wil zeggen dat ik meestal begin aan iets zonder een degelijk plan en vooral zonder een degelijke voorbereiding. Dit resulteert heel vaak in chaos en een verkeerd resultaat.

Over een ding was ik 100% zeker, de hal moest een uitwerking zijn van mijn eclectische smaak. Een plaats waar Wes Anderson en oud geld elkaar vinden en waar Hercule Poirot en Louis de Funès zonder schroom hun high-end paraplu zouden achterlaten.

samenwerking met colara

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren