logo

nie en pola’s fiesta


Laat ik beginnen met te zeggen ‘dit doe ik nooit meer’! Ik bereid nooit of te nimmer nog zo’n feest voor. Ik was er nochtans vol enthousiasme aan begonnen. Uren en uren heb ik op pinterest inspiratie opgedaan. Alles wat maar iets of wat naar ‘hippe feestjes’ rook, heb ik steevast gepind. Al snel zie je het bos door de bomen niet meer en is uw thema-idee foetsie. Dat ging van tropisch woud tot bloemenparadijs tot tropicana met vooral heel heel veel ballonnen. En dan viel mijn frank, een tropisch feest in het midden van de herfst? Of zou ik het dus herfstig houden met gewoon bladeren uit het bos? Maar hoeveel moest ik er dan verzamelen en had ik genoeg boeken voor mijn mega herbarium?

Ik had het idee opgevat (ik en niet mijn man) om een grote tent te laten komen en een geweldige kok (ik kan niet, maar dan ook niet koken). Er is niks sfeervoller dan een prachtige witte tent met van die mooie lampionnen en prachtig aangekleed. Deze keer ging ik echt alles uit de kast halen voor mijn 17 gasten

Bon stap twee, de bloemen! Ik had het idee opgevat om alles, maar dan ook alles te decoreren met papieren bloemen. Wel 100 ging ik er maken! Sjablonen vinden, was niet het probleem. Maar ze uitvoeren, dat was iets anders. Moest ik dik of dun papier gebruiken? Zou ik ze verven? Hou zou ik ze bevestigen? Weken aan een stuk heb ik geknipt, geplakt, ge-papier-machéd en geverfd. Om uiteindelijk vast te stellen dat de eenheid zoek was en dat ik er beter een backdrop mee gemaakt had. Geen papieren bloemen dus. Gelukkig had ik een plan B en heb ik snel (het is te zeggen, een ganse zondag), 20 kleine tropische bloemetjes gemaakt. Ik heb het simpelste sjabloon gekozen en de gemakkelijkste techniek, aquarel. Het moraal van het verhaal, DIY duurt ontzettend lang, lukt nooit zoals ze het beschrijven en ziet er meestal ook niet uit zoals het omschrijven.

Stap drie, de gift bags! Nachten heb ik er mijn slaap voor gelaten want wat ging ik daar in godsnaam in stoppen. De kleurrijke zakjes vond ik bij Hema en ook de gift tags. Maar dan, de inhoud. Er is verbazend weinig over te vinden op pinterest, maar het plantenthema bleef door mijn hoofd scheuren. Dus heb ik maar iedereen getrakteerd op een vetplantje. Plantje, potje en schoteltje kostte mij samen nog geen €2. De plantjes dienden ook nog eens als decoratie en je hebt er weinig werk aan. Iedereen kreeg ook nog eens een zelfgemaakte glitter confetti stick, die niemand durfde te openen trouwens, en de kids kregen elk een cadeautje.

Oh ja en mijn dochter heeft wekenlang potjes eten moeten eten! Ik had namelijk de glazen potjes nodig voor de kaarsjes. Verder heb ik de tafel gedecoreerd met hier en daar wegwerpservies, tot ergernis van mijn man trouwens: ‘Je laat je gasten toch niet drinken uit plastieken bekers?’. Maar ik vond het er alleszins bijzonder hip uitzien. Zeker omdat ik ook nog eens niet kon laten om de rietjes, waar je niet mee kan drinken btw, te voorzien van zelfgemaakte wasabi tape vlaggetjes’. Dit laatste heb ik zelf ontwikkeld, eat that pinterest (noot! ben er zeker van dat mijn idee niet bijster origineel was, maar was super fier op mezelf dat ik het niet gepikt had van een of andere diy site).

En hieronder vindt u alles om zelf aan de slag te gaan!

tent dtent/ koken raf verstraete/ decoratie hema/decoratie de gele flamingothe house that lars built

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren