logo

nutricia ambassadeurschap


 

Een paar weken geleden kreeg ik de vraag of ik ook ambassadeur voor Nutricia wilde worden. Dit klonk voor mij in eerste instantie vrij  paradoxaal. Ik ken namelijk bitter weinig van voeding en koken. Ik vermijd het laatste zoveel mogelijk en kom amper uit mijn comfortzone. Dit betekent dat mijn dagelijkse kost zich beperkt tot spaghetti (die trouwens tot mijn grootste verbazing door velen geprezen wordt), wortelpuree met worst (die mijn man dan nog 9 keren op 10 maakt) en witte saus. Dankzij Jeroen Meus kan ik wel degelijk witte saus maken en ben ik dus ook in staat om een gehaktschotel met bloemkool en witloof in hesp op tijd en stond voor te schotelen. Maar verder reikt mijn receptenboek echt niet.

En voor mijn kennis van babyvoeding steun ik louter en alleen op de informatie van Kind & Gezin en hun fantastische ‘wanneer mag uw baby welke voeding krijgen’ kalender. Die kalender siert al twee jaar mijn keukendeur is ook opgeslagen in mijn telefoon. Handig voor als ik in de winkel sta en weeral eens vergeten ben van welke leeftijd ze asperges mag eten. Ook hier speelt mijn gebrek aan kennis, en vooral inspiratie, me parten. Ik kom echt niet verder dan de typische groenten en bijhorende combinaties. Zo eet Pola, ondertussen 11 maanden, heel veel wortels en courgetten in combinatie met zoete aardappel. Een fout die ik daarbij ook geregeld maak, is de groenten te combineren omdat ik op een of andere manier denk dat dan lekkerder zal zijn. Dan alles in de steamer en hopla, klaar!  Vers vlees geef ik haar zelden gewoon omwille van het feit dat mijn zelfbereide groetenpap dan gigantisch korrelig wordt. En aan vis waag ik me helemaal niet. Geen idee welke vis geen graten bevat en dus neem ik het risico doodgewoon niet.

Ik ben zo jaloers op de hippe pesto en hummus moeders gezonde pancakes moms! Zij die hun kids heerlijke, gezonde en vooral gevarieerde maaltijden voorschotelen. Het zit gewoon niet in mijn genen en het zal er nooit in zitten. Dus, om een lang verhaal kort te maken, ben ik wel degelijk een goede ambassadeur! Klaargemaakte babyvoeding is voor mij een match made in heaven en wel om de volgende redenen.

afwisseling:

Ik geloof rotsvast in Olvarit maaltijden omdat ze zo gevarieerd zijn en geweldige combinaties bevatten. Vanaf ongeveer 8 maanden kon ik Pola eindelijk een volledige maaltijd voorschotelen. Gedaan met elke dag wortelen of peren.  Het kind begon trouwens al redelijk oranje te zien en ik overdrijf niet. Haar favoriet: spinazie met vis en patatjes.

voor onderweg:

In de loop der jaren heb ik een panische angst ontwikkeld voor bedorven eten. Stel, ik ga op een mooie zomerse dag naar de dierentuin. Er is geen haar op mijn neurotisch hoofd dat eraan denkt om een eigen bereide warme maaltijd mee te nemen. Gewoon omdat in mijn neurotisch hoofd ik ervan overtuigd ben dat het na een paar uren bedorven zal zijn.

Maar ik ben er wel van overtuigd dat Olvarit maaltijden het wel overleven omwille van hun ingenieuze manier van conserveren zonder bewaarmiddelen. Ik verpak ze steevast in een koelzakje en dan kan ik met een gerust hart vertrekken.

Zowel hun groentenpotjes als hun fruitbereidingen zijn gewoon gemakkelijk voor onderweg. Je hebt enkel een microgolfoven en een plastiek lepel nodig en that’s it! En ik ben vooral fan van hun pouches. Ik kan ze niet anders omschrijven dan ‘fruit in een spuitzakje’. Zowel Pola als Nie zijn fan, grote fan!

tijdbesparend:

En soms heb ik gewoon geen tijd, maar vooral geen zin om verse maaltijden te bereiden. Ik haat het om fruit te schillen. En ook al is het allemaal gemakkelijk te bereiden, ik kijk telkens weer op tegen de afwas. Dus ben ik blij met een evenwaardig alternatief.

hun arsenaal reikt verder dan potjes:

Nutricia is meer dan de potjesvoeding. Ze hebben ook nog zoveel andere producten die uw leven en vooral dat van uw kids gemakkelijker, aangenamer en gedifferentieerder maken. Zo heb ik onlangs hun rijstvlokken ontdekt. Na het mixen van fruit, voeg je gewoon een paar lepels rijstvlokken toe. Het zorgt ervoor dat je fruitpap bindt en het geeft een heerlijke vanillegeur

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren